ua en ru

МТС почне тестування технології LTE в Україні в другій половині 2010 р.

ВАТ "Мобільні телесистеми" (МТС) і компанія Alcatel-Lucent уклали договір про співпрацю в області розвитку сервісів широкосмугової передачі даних на базі технології LTE, повідомили в МТС. Компанії почали підготовку до тестування зв'язку "четвертого покоління" в Україні.

За умовами договору, Alcatel-Lucent надасть МТС рішення для будівництва тестової зони LTE. Дане рішення включає базові станції LTE, опорну мережу, мережеві елементи для сервісної IP-маршрутизації, а також системи для експлуатації, управління і технічної підтримки інфраструктури. Крім того, Alcatel-Lucent надасть операторові послуги з управління проектом, зокрема з планування, розгортання і подальшого тестування мережі. Початок випробувань технології LTE запланований на другу половину 2010 р.

ВАТ "Мобільні телесистеми" - російський оператор стільникового зв'язку. МТС і дочірні компанії мають ліцензії на надання послуг мобільному зв'язку стандарту GSM-900/1800 практично у всіх регіонах РФ, а також в Білорусі, Узбекистані, Туркменії і в Україні. Також компанія має ліцензію на надання послуг 3G на всій території РФ. Компанія обслуговує більше 90 млн абонентів в РФ, в Україні, в Узбекистані, Туркменії, Вірменії і Білорусі. Основним акціонером компанії є холдинг АФК "Система" (51% акцій).