ua en ru

"МТС Україна" cплатив повну вартість ліцензії 3G-зв'язку

Український оператор мобільного зв'язку "МТС Україна" cплатив повну вартість ліцензії для впровадження 3G. Про це повідомила прес-служба "МТС Україна".

"Сьогодні "МТС Україна" завершила оплату ліцензії - в український бюджет надійшло 2,715 млрд грн. Інвестиції в 3G - це перші серйозні інвестиції в країну цього року, які не обмежаться оплатою за ліцензію", - йдеться у повідомленні .

Як зазначається, в "МТС Україна" сподіваються, що телекомунікації стануть рушійною силою для пожвавлення економіки країни.

"Швидкісний мобільний інтернет в національному масштабі дасть поштовх для розвитку розумних міст, електронного уряду, телемедицини, онлайн-освіти в Україні. Наше завдання сьогодні - зробити такий розвиток можливим", - заявив директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський.

Нагадаємо, 23 лютого 2015 р. за результатами торгів "МТС Україна" визнана власником ліцензії для впровадження ІМТ-2000 (UMTS) в смугах радіочастот 1950-1965 / 2140-2155.

Згідно з умовами конкурсу, переможець тендеру повинен забезпечити покриття на території всіх обласних центів України протягом 18 місяців від дати видачі ліцензії. На території всіх районних центрів і всіх населених пунктів з населенням більше 10 тис. мешканців протягом другого-шостого року від моменту видачі ліцензії.

"МТС-Україна" вже оголосив тарифи на 3G-зв'язок.