ua en ru

МТС підключилася до Vodafone в проекті по створенню одного з найбільших магазинів інтернет-додатків

МТС почала співпрацю з асоціацією Joint Innovation Lab (JIL), заснованою China Mobile, Verizon Wireless і Vodafone. Зараз в JIL - третій в світі за розміром каталог додатків після Apple AppStore і належного Nokia сервісу Ovi.

Про укладений МТС альянс повідомив РБК daily віце-президент МТС з комерції Михайло Герчук. За його словами, співпраця з JIL стала можливою завдяки партнерству з Vodafone. Угода про партнерство укладене МТС і Vodafone восени 2008 р.
Абоненти МТС дістануть доступ більш ніж до 8 тис. додатків, доступних на платформі JIL. Партнери МТС в Росії, розробляючі для оператора мобільні застосування, дістануть, відповідно, доступ до абонентів China Mobile, Verizon Wireless і Vodafone.
"Співпраця МТС і Vodafone є стратегічним кроком для активного розвитку в Росії ринку розробки мобільних застосувань. Російські розробники мобільних і інтернет-додатків дістають можливість пропонувати і монетизувати власні продукти більш ніж 3 млрд абонентів у всьому світі і насамперед 70 млн абонентів МТС в Росії", - підкреслив М.Герчук.