ua en ru

Моурінью переписав ряд особистих рекордів у тренерській кар'єрі

Моурінью переписав ряд особистих рекордів у тренерській кар'єрі Фото: Жозе Моурінью і кубок ЛЕ

Перемога в ЛЄ з "Манчестер Юнайтед" стала четвертим успіхом наставника

Перемога "Манчестер Юнайтед" над "Аяксом" у Лізі Європи дозволила тренера "червоних дияволів" Жозе Моурінью в черговий раз переписати досягнення у тренерській кар'єрі. Про це повідомляє прес-служба УЄФА.

Моурінью став першим тренером, вигравав Лігу чемпіонів і Лігу Європи більше одного разу.

Також португалець став третім тренером в історії, вигравав єврокубки з трьома різними клубами. До цього фахівець перемагав з "Інтером" у Лізі чемпіонів з "Порту" в лізі чемпіонів і Кубку УЄФА.

Крім Моурінью, з трьома різними командами європейські трофеї вигравали Рафаель Бенітес (Кубок УЄФА-2004 з "Валенсією", ЛЧ-2005 з "Ліверпулем" і ЛЕ-2013 з "Челсі") і Удо Латтек (КЕЧ-1974 з "Баварією", Кубок УЄФА-1979 з "Боруссією" Д і Кубок володарів кубків - 1982 з "Барселоною").

Крім того, Моурінью став найстаршим тренером, який коли-небудь вигравав Лігу Європи. До цього найстаршим тренером був іспанець Рафаель Бенітес. На момент тріумфу з "Челсі" під його керівництвом у фіналі Ліги Європи - 2013 йому було 53 роки і 21 день.

Нагадаємо, англійська Прем'єр-ліга назвала головного тренера лондонського "Челсі" Антоніо Конте кращим наставником сезону 2016/17.