ua en ru

На "Мотор Січі" призначили позачергові загальні збори акціонерів

На "Мотор Січі" призначили позачергові загальні збори акціонерів Фото: "Мотор Січ" (wikimedia.org)
Автор: РБК-Украина

31 грудня 2021 року буде скликано позачергові загальні збори акціонерів ПАТ "Мотор Січ" Його ініціювали компанії-акціонери Skyrizon Aircraft Holdings Limited і "МС-4", спільно володіють пакетом акцій понад 10%.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу компаній-акціонерів.

Як зазначається в повідомленні, розісланому акціонерам, ознайомитися з питаннями порядку денного позачергових загальних зборів та проектами документів можна на спеціальному сайті.

До порядку денного зборів, у тому числі затвердження нового статуту ПАТ "Мотор Січ", прийняття рішення про припинення повноважень всього складу Наглядової Ради товариства з дев'ятьох його членів та обрання нових.

"Від дати надіслання повідомлення про проведення загальних зборів до дати проведення Загальних зборів акціонери та їх представники можуть ознайомитись з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного, на сайті mc-osa.com.ua, на якому розміщена інформація по проекту рішень по кожному з питань, включених до проекту порядку денного, а також інша інформація, передбачена законодавством, а в день проведення загальних зборів - також у місці їх проведення", - сказано у повідомленні про скликання позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ "Мотор Січ".

Нагадаємо, раніше китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" звернулися в міжнародний арбітраж для стягнення з держави Україна збитків у розмірі $ 3,5 млрд.

Дії України кваліфіковані ними як протизаконна експропріація інвестицій. Інтереси китайських інвесторів в арбітраж проти України будуть представляти три міжнародні юридичні компанії зі світовим ім'ям.