ua en ru

Москва сподівалася впливати на Трампа через Флінна, - CNN

Москва сподівалася впливати на Трампа через Флінна, - CNN Фото: на Макйла Флінна у РФ були великі сподівання

CNN виступив з черговим анонімним витоком про Трампа

Влада Росії покладала великі сподівання на можливість впливу через генерала Майкла Флінна на політику президента Дональда Трампа. Про це йдеться у нових витоках телеканалу CNN із посиланням на анонімні джерела в Білому домі і розвідці.

Зокрема співрозмовники телеканалу розповіли, що перехоплені розмови російських чиновників дозволили їм зробити висновок, що призначеного радником Трампа з національної безпеки Флінна росіяни збираються використовувати як інструмент впливу на команду Трампа.

"Те, як росіяни говорили про нього (Флінна), викликало тривогу надзвичайно", - поділився своїми міркуваннями один зі співрозмовників телеканалу.

Ще один колишній чиновник адміністрації заявив, що Флінн розглядався як потенційна загроза національній безпеці.

При цьому співрозмовники телеканалу не стали уточнювати, що Флінн був допущений до цілком таємної інформації та пройшов усі необхідні перевірки в той час, коли президентом був ще Барак Обама, а проводили ці перевірки чиновники, призначені Обамою.

Джерела допускають, що Москва могла перебільшити як ступінь лояльності Флінна, так і його здатності просувати потрібну точку зору. Проте, вони запевнили, що адміністрація Обами ще задовго до призначення перестала довіряти Флінну і намагалася не ділитися з ним значущою інформацією.

Своєю чергою Білий дім відмовив телеканалу в коментарі на цю тему.

"Ми впевнені, що коли ці розслідування будуть завершені, ніяких доказів на підтримку будь-якої змови між кампанією Трампа і Росією не виявиться", - заявив представник адміністрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чинний високопоставлений радник президента США Дональда Трампа став фігурантом розслідування справи про "можливу змову передвиборного штабу Трампа з Росією".