ua en ru

У Москаля стверджують, що контрабанда на Закарпатті зупинилася

У Москаля стверджують, що контрабанда на Закарпатті зупинилася Фото: Геннадій Москаль

Це підтвердили румунські та угорські прикордонники

Прес-служба голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля розповсюдила заяву про те, що після призначення Москаля губернатором контрабанда на кордоні фактично зупинилася. Відповідну заяву з посиланням на румунських і угорських прикордонників опубліковано на сайті Москаля.

"Такої ситуації, як за останні десять днів, не було вже багато років. Контрабанда фактично зупинилася, це майже ідеальний стан", - цитує прес-служба Москаля представника угорської митниці.

Представник румунських прикордонників на зустрічі з Москалем також підтвердив цю інформацію.

"За останні півтора тижні у нас на кордоні, межує з Закарпаттям, не було затримано жодного блоку контрабандних сигарет", - цитує його прес-служба губернатора Закарпаття.

При цьому силовики зі Словаччини, які також були присутні на зустрічі, дані про рух контрабанди за останні півтора тижні назвати не змогли.

Сам же Москаль заявив, що повністю ліквідувати контрабанду неможливо.

"Ми домовилися про спільні патрулюваннях кордону і щоденний обмін інформацією про порушення. Тобто, якщо в Румунії затримали партію контрабанди, ми в той же день отримаємо інформацію, через яку ділянку кордону зеленого коридору або КПП вона пішла від нас, після чого будемо розбиратися з нашими прикордонниками і митниками. Повністю ліквідувати контрабанду ми не в змозі, але мінімізувати її цілком у наших силах", - заявив Москаль.

Нагадаємо, екс-глава Луганської ОДА Геннадій Москаль був призначений головою Закарпатської облдержадміністрації лише два тижні тому - 15 липня.