ua en ru

Москаль заявив про підготовку "русинської" провокації у Закарпатській області

Москаль заявив про підготовку "русинської" провокації у Закарпатській області Фото: Геннадій Москаль передав необхідну інформацію СБУ

На Закарпатті планується таке зване "виїзне засідання" проросійських депутатів Європарламенту

В кінці березня або на початку квітня на Закарпатті з подачі Росії планується таке зване "виїзне засідання" проросійських депутатів Європарламенту від Угорщини, Франції, Німеччини та можливо інших країн (загальною чисельністю близько 5 осіб). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

"Захід має відбутися під приводом дослідження питань забезпечення прав русинів з наступним доповіддю, який потім винесуть на розгляд Європарламенту", - йдеться в повідомленні.

Російська сторона хоче залучити до участі у виїзному засіданні тих представників місцевого русинства, які б засвідчили інформацію про репресії русинів на Закарпатті.

"Члени "виїзного засідання" запланували зустрітися з керівництвом області. Однак така зустріч в принципі неможлива. Органи державної влади не мають і не можуть мати ніякого відношення до цієї проросійської провокації з участю депутатів Європарламенту", - зазначив Москаль.

За словами голова Закарпатської ОДА, необхідна інформація про "виїзне засідання" доведена до СБУ, яка в разі порушень українського законодавства вживатиме всі необхідні заходи реагування.

Нагадаємо, 11 березня голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про частковий демонтаж вивіски у закарпатських відділеннях "Ощадбанку Росії".