ua en ru

Москаль заявив про виявлення ділової деревини у 8 вагонах на кордоні з ЄС

Москаль заявив про виявлення ділової деревини у 8 вагонах на кордоні з ЄС Фото: вагони з деревиною на Закарпатті

У процесі зважування зафіксовані також розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу

У залізничних вагонах, які, згідно з документами, везуть на експорт дрова, виявлена ділова деревина. Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

Зазначено, що комісійна перевірка 169 залізничних вагонів на прикордонних станціях "Чоп" і "Батєво" триває.

"Станом на сьогоднішній ранок (11.06) зафіксовані додаткові порушення та розбіжності між декларованим у документах і реальним вантажем. Так, у 8-ми вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: ДП "Бродівське лісове господарство", ДП "Самбірське лісове господарство", ДП "Сколівське лісове господарство", ДП "Славське лісове господарство". Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця", - йдеться в повідомленні.

За даними Москаля, такі ж порушення виявлені у вагонах із деревиною від ДП "Новоград-Волинський дослідний ліспромгосп", митне оформлення яких проводила Житомирська митниця, та ДП "Бережанське лісопромислове господарство", митне оформлення яких здійснювала Тернопільська митниця.


"Крім того, у процесі зважування зафіксовані розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу. Два вагони з деревиною виявилися легшими від задекларованої ваги на 3,6 тонни, а один - важчим на 1,2 тонну. Митне оформлення цих вагонів здійснювала Тернопільська митниця", - доповіли в ОДА.

Там також зазначили, що Москаль направив телеграму керівництву Державної фіскальної служби з проханням анулювати документи підприємств-порушників на митне оформлення лісоматеріалів, а також у Державне агентство лісових ресурсів із проханням відкликати оформлені з порушеннями вагони зі станцій "Чоп" і "Батєво".

Як відомо, на прикордонних станціях "Чоп" і "Батєво" накопичилися 169 вагонів з усієї України, які, згідно з документами, завантажені "паливною деревиною" для експорту в країни ЄС.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль заявляв, що російські фірми, зареєстровані в Україні, вивозять ліс із західних областей України на продаж у Євросоюз.