ua en ru

Москаль заманює підприємців з ДНР/ЛНР податковими пільгами

Москаль заманює підприємців з ДНР/ЛНР податковими пільгами Фото: Генадій Москаль

Москаль придумав, як довести ДНР/ЛНР до банкрутства

Підприємства, які ще не перебралися з так званої ЛНР закликали переїхати на контрольовану України територію, щоб таким чином довести самопроголошені ЛНР і ДНР до банкрутства. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Так, за його словами, плюси від цього не тільки в можливості займатися легальним бізнесом в правовому полі нормальної країни, але також отримати і чималі податкові пільги-звільнення від сплати податку на прибуток та звільнення від сплати податку на додану вартість.

"Я колись працював головою ОДА в Закарпатській області, де діяв Закон про спеціальний режим інвестиційної діяльності. На початку 2000-х багато підприємств із сусідніх країн, які вступили в ЄС (з новими вимогами мінімальної зарплати і т.д.), розмістили свої потужності на Закарпатті. Вони отримували тут серйозні податкові пільги і могли найняти відносно дешеву, але кваліфіковану робочу силу. За таким же зразком слід діяти і в Донбасі ", - заявив Москаль.

Він також зазначив, що у випадку, якщо уряд і Верховна Рада "дадуть добро, ми доведемо ЛНР і ДНР до банкрутства ".

"Там є підприємства, які готові переїхати, треба тільки спонукати їх до цього податковими пільгами. Мова йде про бізнес з окупованих територій Донбасу, до яких можна додати і Крим. Я впевнений, що 90 відсотків підприємств переїде сюди, ми знаємо тамтешні настрої", - додав керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Відзначається, що відповідний законопроект вже готовий і незабаром буде представлений на розгляд Верховної Ради України.

Нагадаємо, згідно з інформацією Геннадія Москаля, в результаті бойового зіткнення з бойовиками у Трьохізбенка Луганської області вчора, 15 червня, загинули 2 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.