ua en ru

Москаль просить Гелетея розформувати батальйон територіальної оборони Харківської обл

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра оборони України Валерія Гелетея з проханням розформувати батальйон територіальної оборони Харківської області за компрометацію військових формувань.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра оборони України Валерія Гелетея з проханням розформувати батальйон територіальної оборони Харківської області за компрометацію військових формувань. Про це повідомила прес-служба Москаля.

"Після півночі четверо військовослужбовців цього батальйону, одягнені в камуфльований одяг і озброєні автоматами та кулеметом Калашникова, в нетверезому стані зайшли в ресторан "Два кума" в Сєвєродонецьку і влаштували конфлікт із відвідувачами, відкривши стрілянину. А коли персонал викликав наряд міліції, відкрили вогонь із автомата Калашникова по міліціонерах і почали обстрілювати Льодовий палац. Після прибуття на місце міліцейського підкріплення п'яні дебошири заскочили в УАЗ, який взагалі не належить батальйону, і втекли", - повідомили у прес-службі Москаля.

Зважаючи на це, олова Луганської ОДА попросив голову Міноборони здійснити перевірку щодо батальйону територіальної оборони Харківської області, вивести його із зони АТО й розформувати за компрометацію військових формувань.

Крім того, як повідомляється, Москаль звернувся до генпрокурора України Віталія Яреми з проханням клопотати в суді про обрання щодо дебоширів запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нагадаємо, в 2014 р. військовою прокуратурою були порушені 413 справи за фактом військових злочинів.