ua en ru

Москаль закликає ВККСУ звільнити суддю, який звільнив чиновника-сепаратиста

Москаль закликає ВККСУ звільнити суддю, який звільнив чиновника-сепаратиста
Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликає Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) звільнити суддю, який звільнив чиновника-сепаратиста.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликає Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) звільнити суддю, який звільнив чиновника-сепаратиста. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"10 листопада суддя Рубіжанського міського суду Томко В.В., грубо порушуючи присягу судді, Конституцію України та діючий Кримінально-процесуальний кодекс, зловживаючи своїм службовим положенням, звільнив з-під варти голову Новоайдарської районної ради Бабенка О.В., котрого звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України). Суддя застосував до звинуваченого на період розгляду справи в суді запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, причому в дуже дивній формі - із забороною покидати власне житло з 22.00 вечора до 6.00 ранку", - заявив Москаль.

За словами Москаля, Томко скоїла злочин, тому прокуратурою Луганської області проти нього відкрито кримінальне провадження.

"Більш того, рішення спровокувало викрадення Бабенко невідомими 14 листопада. У той же день суд скасував своє попереднє рішення, обравши Бабенко запобіжний захід у вигляді арешту. Проте місцезнаходження викраденого невідомо", - додав Москаль.

У зв'язку з цим Москаль звернувся до голови ВККСУ з проханням провести службову перевірку і звільнити суддю Томко з займаної посади за порушення присяги.

Нагадаємо, раніше Москаль звинуватив українських військових у блокуванні роботи хлібного підприємства Станично-Луганського району.