ua en ru

Москаль закликав Порошенко навести порядок в "Айдаре"

Голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль направив звернення Президенту України Петра Порошенка з закликом навести порядок у так званих "кишенькових" добровольчих батальйонів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

"Керівник військово-цивільної адміністрації Луганської області Геннадій Москаль направив звернення Президенту України Петру Порошенко, в якому повністю підтримує необхідність наведення порядку в так званих "добровольчих "кишенькових" формуваннях", - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, обставини складаються так, що чиновники в Луганській області потребують захисту, оскільки батальйони скоюють злочини проти представників президентської вертикалі.

В якості прикладу Москаль навів відсутність адекватної реакції Генштабу України та інших компетентних відомств на злочини батальйону "Айдар", коли добровольці восени 2014 р. обстріляли з гранатомета квартиру голови Марківської районної державної адміністрації В. Черніка, в результаті чого його дружина отримала важкі травми і була госпіталізована.

"І друге злочин з цієї ж серії. 25 листопада 2014 р. був викрадений перший заступник голови Новоайдарської районної держадміністрації В. Мякоткін. Злочинці відомі - це військовослужбовці "Айдара", проте їх також не притягнули до кримінальної відповідальності. Мякоткін отримав тяжкі тілесні ушкодження і досі перебуває на лікуванні", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що ні в одного губернатора не буде "кишенькових" збройних сил.