ua en ru

Москаль пригрозив ЛНР відключенням світла, води і газу, якщо ті не відновлять ЛЕП та газопровід

Москаль пригрозив ЛНР відключенням світла, води і газу, якщо ті не відновлять ЛЕП та газопровід
Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль пригрозив представникам так званої "Луганської народної республіки" відключенням світла, води і газу, якщо ті не відновлять пошкоджені ними лінії електропередач, газопровід.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль пригрозив представникам так званої "Луганської народної республіки" відключенням світла, води і газу, якщо ті не відновлять пошкоджені ними лінії електропередач, газопровід. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

"Попереджаю ЛНР - якщо протягом двох діб вони своїми силами не відновлять електропостачання у Станично-Луганському районі і не відновлять газопостачання Чорнухиного, а також не полагодять пошкоджений газопровід біля с. Сокільники, ОДА буде змушена звернутися до уряду України вжити адекватні заходи відносно поставок електрики, газу і води на територію ЛНР", - заявив губернатор.

За заявою Москаля, бойовики з ЛНР в черговий раз перебили лінії електропередач, у результаті населені пункти Станично-Луганського району знову залишилися без світла. А без електроенергії припинилася подача води, відключено опалення. Губернатор заявив, що ЛЕП були перебиті навмисно.

"Навмисно також перебитий відновлений газопровід в Чорнухине. Все це при тому, що на підконтрольній території Україні постійно діють віялові відключення електроенергії, від яких страждають громадяни, а за електроенергію і газ, яку Україна постачає ЛНР, ніхто не платить ні копійки. І тепер, як подяку" вони перебили нам електрику і газ", - заявив Москаль.

Нагадаємо, глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сподівається на швидкий розгляд питання про припинення або обмеження постачання газу на територію, яка контролюється самопроголошеними ДНР і ЛНР.