ua en ru

Москаль подав у відставку з посади голови Закарпатської ОДА

Москаль подав у відставку з посади голови Закарпатської ОДА Фото: Геннадій Москаль

За інформацією джерел, Москаль може очолити українську поліцію

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль написав заяву на звільнення з посади губернатора Закарпаття. Про це повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на джерело.

Так, за словами співрозмовника видання, Москаль дійсно зробив це днями і подав заяву Президенту України Петру Порошенку. Попередньо, після відпустки Геннадій Москаль очолить чи то столичну, чи то всеукраїнської поліції, яка має запрацювати вже 7 листопада.

Хто стане його наступником на посаді голови ОДА - поки не відомо.

Разом з тим зазначається, що на телефонні дзвінки ні Геннадій Москаль, ні Ярослав Галас (його прес-секретар) не відповідають.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко погодив голові Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадію Москалю термін перебування на державній службі до 7 червня 2019 року.

"Ні про вихід на пенсію, ні про переведення на іншу роботу не може бути й мови, Геннадій Москаль залишається на нинішній посаді і буде виконувати свої функції як мінімум до завершення повноважень Президента України", - говорилося в повідомленні прес-служби Москаля.

Нагадаємо, в суботу, 7 листопада, набирає чинності закон "Про національної поліції". З цього часу міліція формально перестає існувати, всі співробітники повинні будуть пройти переатестацію для роботи в новій українській поліції.