ua en ru

Москаль назвав джерела походження контрабандних сигарет

Москаль назвав джерела походження контрабандних сигарет Фото: Москаль назвав джерела походження контрабандних сигарет

Москаль проситиме правоохоронців сусідніх країни зробити експертизу вилучених сигарет

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій москаль назвав основні джерела походження контрабандних сигарет, вилучених, зокрема сьогодні, на Закарпатті. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Аналіз вилучених сигарет свідчить, що на Закарпаття вони доставлялися з трьох різних джерел. Перше - це сигарети Львівської тютюнової фабрики без акцизних марок із позначкою "Д'юті фрі". Очевидно, вони виробляються з краденої сировини й вивозяться з фабрики для подальшої контрабанди. Друге джерело - сигарети білоруського виробництва "Минск", "Фест" та інших марок. Вони без акцизних марок, завезені в Україну нелегально через кордон у Чернігівській області, а звідти фурами доставлені на Закарпаття. І третє - контрафактні сигарети кустарного виробництва з підробними акцизними марками. За нашою інформацією, виробляються вони в нелегальних тютюнових цехах у Дніпропетровській, Рівненській, Сумській та Донецькій областях. Ці сигарети навіть заклеєні кустарним способом, що відрізняється від заводського. Раніше контрафактні тютюнові вироби були сферою діяльності міністра МВС Захарченка, який зараз перебуває в розшуку", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Москаль проситиме представників силових структур Угорщини, Румунії, Словаччини та Польщі, які 28 липня приїдуть до Ужгороду, зробити експертизу вилучених сигарет у своїх лабораторіях.

"Контрабанда сигарет настільки корумпувала Закарпаття, що дійшло до кровопролиття і втрати іміджу області, як спокійного, туристичного регіону", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні у Закарпатській обл. правоохоронці виявили понад 300 ящиків контрабандних цигарок.