ua en ru

Морська ділянка "Південного потоку" знаходиться у високому ступені готовності до початку будівництва, - "Газпром"

Морська ділянка "Південного потоку" знаходиться у високому ступені готовності до початку будівництва, - "Газпром" Джерело фото:gazprom.ru

Морська ділянка "Південного потоку" знаходиться у високому ступені готовності до початку будівництва, йдеться в повідомленні "Газпрому".

Сьогодні правління "Газпрому" розглянуло хід реалізації проекту будівництва газопроводу. Було наголошено, що компанія South Stream Transport B.V. готова до будівництва найбільш складної частини проекту - першої і другої ниток морського газопроводу. На морській ділянці завершено проектування на стадії FEED. В даний час підрядник - компанія Saipem - виконує роботи з детального проектування підводної магістралі. Для будівництва першої морської нитки поставлено майже 300 тис. т руб. У порту Бургас ведеться зварювання секцій для будівництва глибоководного ділянки, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 листопада парламент Угорщини прийняв закон, який спрощує будівництво "Південного потоку". Раніше, в середині жовтня, у ВАТ "Газпром" заявили, що очікують найближчим часом розпочати будівництво сербської ділянки "Південного потоку".

"Південний потік" - глобальний інфраструктурний проект "Газпрому" щодо будівництва газопроводу потужністю 63 млрд куб. м через Чорне море до країн Південної і Центральної Європи з метою диверсифікації маршрутів експорту природного газу та виключення транзитних ризиків. На повну потужність газопровід вийде у 2018 році.

South Stream Transport B.V. - спільна проектна компанія (частка "Газпрому" - 50%, ENI - 20%, Wintershall і EDF - по 15%) з будівництва морської ділянки "Південного потоку".

Saipem S.p.A. - дочірня компанія нафтогазового концерну Eni, один з найбільших у світі нафтогазових підрядників. Компанія має великий флот судів для ведення робіт на морі та укладання морських газопроводів різного діаметру на різних глибинах.