ua en ru

Морські порти у 2018 році виконали фінансовий план на 120%, - МІУ

Морські порти у 2018 році виконали фінансовий план на 120%, - МІУ Фото: Юрій Лавренюк (УНІАН)

Проте існує проблема з роботою двох торгівельних портів

Морські торгівельні порти України у 2018 році виконали фінансовий план на 120%. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в Україні існує проблема з роботою тільки двох торгівельних портів: Скадовського та Усть-Дунайського.

"Хочу заперечити. Немає ніяких мінусів. Що стосується інших морських портів, то вони в цьому році виконують фінансовий план на 120… Є реальна проблема в порту Усть-Дунайський та Скадовськ (Скадовський морський торгівельний порт, - ред.), то ця проблема десятки роки. В порту Скадовськ уже впродовж 8 років накладено арешт на майно", - додав Лавренюк.

Заступник міністра наголосив, що міністерство працює над залученням приватних інвестицій до роботи двох проблемних портів.

"Зараз ми вже займаємося залученням приватних інвестицій. Адже держава не має можливостей дотувати порти Скадовськ та Усть-Дунайськ", - наголосив урядовець.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що питання діяльності морських портів України буде винесено на наступне засідання Кабінету міністрів України.

Як писало РБК-Україна раніше, голова МІУ Володимир Омелян заявив, що реалізація стратегії розвитку транспорту до 2030 року обійдеться у близько 60 млрд доларів. З них більше половини передбачено видатками для забезпечення Дорожнього фонду, бюджетом "Укрзалізниці", Адміністрації морських портів та інших відомств.