ua en ru

Morgan Stanley прогнозує падіння рубля до кінця 2014 р. до 38 руб./дол

Інвестбанк Morgan Stanley прогнозує падіння російського рубля до кінця 2014 р. до 38 руб./дол. через погіршення геополітичної ситуації.

Інвестбанк Morgan Stanley прогнозує падіння російського рубля до кінця 2014 р. до 38 руб./дол. через погіршення геополітичної ситуації. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на огляд банку.

Morgan Stanley прогнозує, що курс російської валюти досягне до кінця року 38 руб. за долар замість очікуваних раніше 36,5 руб. Основне ослаблення, за розрахунками аналітиків, відбудеться в третьому кварталі. На початок року прогноз Morgan Stanley становив 35 руб. за дол.

Коли Банк Росії 25 липня підвищив ключову ставку на 50 пунктів, до 8% річних, аналітики Morgan Stanley відзначали, що це підвищення може надати рублю короткострокову підтримку, і не стали тоді міняти свій прогноз. Однак вони попередили, що геополітичні ризики дуже високі. З 15 липня, коли був введений третій раунд санкцій, до закриття торгів 7 серпня долар по відношенню до рубля подорожчав на 1,9 руб. або на 5,5%, до 36,2 руб.