ua en ru

Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжений у 2014 р., - Клименко

Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжений до 2014 р. Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, передає його прес-служба.

"Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжено. Ця ініціатива була висунута бізнесом, і ми її підтримали. Впевнений, що цей крок надасть підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, і стимули для зростання і розвитку, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню відрахувань до бюджету", - заявив Клименко під час зустрічі, присвяченій обговоренню питань спрощеної системи оподаткування.

Міністр також підкреслив, що спрощена система оподаткування виправдала себе як з точки зору зростання підприємницької ініціативи, так і з точки зору надходжень до бюджету.

Клименко запевнив, що робота над дерегуляцією, спрощенням податкових та митних процедур для малого і середнього бізнесу продовжиться і в наступному році.

Зокрема, з 2014 р. підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, отримають можливість ведення в електронному вигляді книги обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично, на підставі даних книги подавати податкову звітність в режимі онлайн.

Крім цього, з 1 січня підприємці-"спрощенці" зможуть першими оцінити переваги такої новації, як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит бухгалтерської звітності дистанційно, не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 р. цю можливість отримають всі представники малого та середнього бізнесу, а з 2016 р. - і інші платники податків.