ua en ru

Moody's спрогнозувало поглиблення рецесії економіки Росії

Moody's спрогнозувало поглиблення рецесії економіки Росії Фото: рейтингове агентство Moody's

Причина - падіння цін на нафту і ослаблення рубля

Рейтингове агентство Moody's прогнозує, що відновилося падіння цін на нафту і ослаблення рубля стануть причин поглиблення рецесії економіки Росії. Про це говориться в доповіді аналітиків Moody's Investors Service, передає РБК.

Зазначається, що ситуація, що склалася з цінами на нафту і курсом рубля відкладе відновлення російської економіки в 2016 році. Агентство прогнозує, що в 2015 році спад економіки Росії складе 3%, а в 2016 році Росія зіткнеться з нульовим зростанням. Moody's передбачає, що в кінці 2015 року російську економіку чекає слабке зростання.

Аналітики Moody's відзначають, що факторами рецесії буде зниження приватного споживання та інвестицій компаній, а також міжнародні санкції щодо Росії. За оцінками агентства, санкції будуть коштувати Росії 1-1,5% реального ВВП аж до 2020 року.

За даними Росстату, у другому кварталі спад ВВП збільшився більш ніж в два рази - він склав 4,6% порівняно з 2,2% у першому кварталі.

Зараз кредитний рейтинг Росії за версією Moody's, знаходиться на рівні Ba1 з негативним прогнозом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може знизити довгостроковий рейтинг дефолту України (РДЕ) в іноземній валюті до рівня "С", якщо уряд країни оголосить про реструктуризації суверенних зовнішніх облігацій.