ua en ru

Moodys розкритикувало рейтинги S&P

Moody`s вже другий раз у цьому місяці критикує рейтинги, що привласнюються його конкурентом - агентством S&P - іпотечних цінних паперах, і це може призвести до зростання стурбованості інвесторів якістю таких паперів, повідомляє телеканал "Росія 24.

Критика на адресу рейтингів S&P, які були присвоєні CMBS (іпотечні цінні папери, забезпечені комерційною нерухомістю) британської Isobel Finance, - це вже другий негативний коментар на адресу свого конкурента з боку Moody's, після того як агентство засумнівалося в правильності методології визначення рейтингів при їх присвоєнні CMBS JPMorgan, які забезпечені торговими центрами та складами в США.

Moody`s в своєму повідомленні зазначає, що хоча агентство і не оцінювало угоду Isobel Finance, але розглядає її як "несумісну з рейтингом "Ааа". Moody's оцінило б старші випуски на рівні "Аа", а інші повинні бути оцінені на рівні "по принаймні на три рівня нижче поточних рейтингів".

В агентстві сказали, що це пов'язано з тим, що 90% кредитного портфеля складається з активів "вторинної або третинної якості", а також тому, що більше половини портфеля складається з операційних активів. Представник Moody's Крістоф де Ноаіллат заявив, що агентство вирішило прокоментувати розміщення у відповідь на запити інвесторів. "У той же час інвестори хочуть бачити просту структуру, а це дуже складна операція", - сказав він.

S&P зіткнулося з критикою в минулому році, після того як визнало недоліки в процесі моделювання по відношенню до деяких CMBS. У випадку угоди JPMorgan S&P було тільки одним з чотирьох агентств, які оцінювали операцію.

Читайте також: S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг Кіпру з BB до B, прогноз - "негативний"