ua en ru

Moody's прогнозує держборг України на рівні 72,3% ВВП

Moody's прогнозує держборг України на рівні 72,3% ВВП Фото: Moody's прогнозує Україні величезний держборг (фото з відкритих джерел)

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу складе 5,5% від ВВП

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує, що розмір державного боргу України в 2018 році на рівні 72,3% ВВП. Про це говориться в доповіді агентства.

На думку аналітиків агентства, в поточному році дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України складе 5,5% ВВП.

Сума загального зовнішнього державного боргу досягне 104,6% ВВП.

За станом на 29 січня рейтинги 8 з 10 суверенних емітентів мають стабільний прогноз, а рейтинги Росії (Ba1 "позитивний") і України (Caa2 "позитивний") мають позитивний прогноз.

Крім того, аналітики вважають, що невизначена політична ситуація в Україні, а також негативні тенденції в геополітиці будуть сприяти більш стриманим настроїв іноземних інвесторів по відношенню до нашої країни.

У той же час експерти агентства відзначають, що співпраця з МВФ призвело до продовження інституційного зміцнення в Україні.

Нагадаємо, за прогнозами Міністерства фінансів України, до кінця цього року співвідношення державного боргу до ВВП зросте з очікуваних 75,6% у 2017-му до 82,4%. В цілому до кінця 2018 року держборг не повинен перевищити 2,756 трлн грн.