ua en ru

Moody's присвоїло "Газпрому" кредитний рейтинг в національній валюті Ваа1

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service присвоїло ВАТ "Газпром" довгостроковий рейтинг емітента по зобов'язаннях в національній валюті на рівні Ваа1, який відповідає раніше присвоєному компанії рейтингу емітента за зобов'язаннями в іноземній валюті. Одночасно Moody's присвоїло попередній рейтинг Ваа1 майбутньому випуску облігацій компанії на 15 млрд руб. з терміном обігу три роки з офертою через один рік. За рейтингами встановлений "стабільний" прогноз. Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі Moody's. У ньому уточнюється, що остаточні рейтинги майбутньому випуску облігацій будуть присвоєні після вивчення агентством всієї супутньої документації. Остаточні рейтинги можуть відрізнятися від попередніх.
31 жовтня 2011 повідомлялося, що ВАТ "Газпром капітал" в листопаді 2011 р. відкриє книгу заявок на випуск облігацій обсягом 15 млрд руб. Закриття книги попередньо планується також в листопаді 2011 р. Облігації розміщуються під поручительства Газпрому. Індикативна ставка купона - 7,25-7,75% (прибутковість - 7,38-7,90%). Купонний період - 6 місяців.
Дочірня компанія спеціального призначення ТОВ "Газпром капітал" була створена в 2008р. Частка ВАТ "Газпром" в статутному капіталі компанії - 100%. В даний час "Газпром капітал" використовується для залучення фінансування для Газпрому шляхом розміщення карбованцевих облігацій. 28 вересня 2010р. єдиним учасником "Газпром капіталу" прийнято рішення про розміщення документарних відсоткових неконвертованих облігацій "Газпром капітал" на пред'явника серій 01, 02 і 03 загальною номінальною вартістю 30 млрд руб., забезпечених порукою Газпрому.
Газпром - газотранспортна і газовидобувна монополія РФ. Статутний капітал ВАТ "Газпром" складає 118 млрд 367 млн ​​564,5 тис. руб. Він розділений на 23 млрд 673 млн 512,9 тис. звичайних акцій номіналом 5 руб. Більше 50% акцій Газпрому належить державі.