ua en ru

Moody's присвоїла євробондами "Ощадбанку" рейтинг Са

Moody's присвоїла євробондами "Ощадбанку" рейтинг Са Фото: Moody's

Таким чином агенція відреагувала на реструктуризацію банком заборгованості

Міжнародна рейтингова агенція Moody's присвоїла довгостроковий рейтинг в іноземній валюті Са єврооблігаціям "Ощадбанку". Інформація про це розміщена на сайті агентства.

У повідомленні говориться, що рейтинг присвоєно євробондами з терміном погашення в 2023 і 2025 рр., випущеним в обмін на реструктуризовані цінні папери з погашенням в 2016 і 2018 рр .

Прогноз агенції з даними єврооблігаціями при цьому залишається негативним.

Рейтингова дія агенції - відповідь на оголошені "Ощадбанком" результати вересневої реструктуризації заборгованості.

За класифікацією Moody's, рейтинг Са боргових зобов'язань говорить про те, що вони високоспекулятивні і, ймовірно, перебувають у стані дефолту або близькі до дефолту. При цьому існує деяка ймовірність виплати основної суми боргу і відсотків по ньому.

Нагадаємо, що на початку вересня "Ощадбанк" завершив обмін єврооблігацій з погашенням в 2016 і 2018 роках на нові цінні папери з погашенням в 2023 р. і 2025 р.

Так, репрофилювання облігацій 2016 р. передбачає продовження терміну погашення на 7 років, збільшення ставки купона до 9,375% річних. Що стосується репрофілювання облігацій 2018 р., то воно передбачає продовження терміну погашення також на 7 років, збільшення ставки купона до 9,625% річних. Крім того, банк надав власникам всіх єврооблігацій опціони.

За даними НБУ на 1 липня 2015 р., державний "Ощадбанк" входить в I групу за розмірами активів.