ua en ru

Moody's понизило рейтинг Bank of America до Ваа1, прогноз - "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило довгостроковий кредитний рейтинг однієї з найбільших в США банківських компаній Bank of America з А2 до Ваа1. Прогноз по рейтингу - "негативний". Про це повідомляється в офіційних документах агентства.
Основна причина такого рішення в тому, що уряд країни, ймовірно, не буде посилено допомагати компанії у випадку, якщо вона виявиться на грані банкрутства, відзначає Moody's. За їхніми словами, це не означає, що влада залишать банк без допомоги, проте швидше дасть йому збанкрутувати, ніж почне надавати фінансову підтримку.
Крім того, рейтингове агентство знизило рейтинг іншого великого американського банку Wells Fargo. Його довгостроковий рейтинг був знижений з А1 до А2. Прогноз по рейтингу також "негативний".
Bank of America - американська компанія, що надає широкий спектр фінансових послуг приватним та юридичним особам, найбільша банківська холдингова компанія в США по числу активів. У банку майже 6 тис. відділень у США і 300 в інших країнах.
Wells Fargo & Company - один з найбільших американських комерційних банків з активами за станом на 31 березня 2011 р. на 1,244 трлн дол. (4-е місце в США). Штаб-квартира банку розташована в м. Сан-Франциско. Компанія надає банківські та страхові послуги, послуги з іпотечного кредитування і споживчого фінансування через більш ніж 9 тис. відділень і 12 тис. банкоматів.