ua en ru

Moody's знизило довгострокові рейтинги п'яти банків Нідерландів

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило довгострокові рейтинги за борговими зобов'язаннями і депозитами п'яти нідерландських банків, говориться в прес-релізі агентства. Зниження торкнулося Rabobank Nederland - до Aa2, ABN Amro Bank - до A2, Lease Plan - до Baa2, SNS - про Baa2. Прогноз за всіма рейтингами залишений як "стабільний". Рейтинг ING Bank N.V. був знижений до A2 з "негативним" прогнозом.

Зниження рейтингів пов'язане з переоцінкою ризиків 2012 р. для банків Нідерландів, говориться в повідомленні Moody's.

Боргова криза в Європі, що загрожує майбутньому єдиної європейської валюти, може негативним чином позначитися на виконанні банками своїх зобов'язань. Крім того, агентство відзначає рецесію в Нідерландах і зниження цін на житло як негативні чинники. Банки, чиї рейтинги були знижені, брали активну участь в операціях з нерухомістю і володіють вузькоспеціалізованими активами, що робить їх більш уразливими перед можливою кризою.

Окремо Moody's відзначило зниження можливостей для державної допомоги банку ABN Amro.

Раніше міжнародні рейтингові агентства Moody's, Fitch і Standard&Poor's знизили рейтинги низки італійських та іспанських банків. 12 червня Moody's знизило рейтинги також двох кіпрських банків.