ua en ru

Moody's помістило рейтинги кількох українських банків в список на перегляд для зниження

Міжнародне рейтингове агентство Moody's помістило рейтинги кількох українських банків на перегляд для зниження. Про це повідомляє прес-служба агентства.

У список потрапили рейтиги:
- OTP Bank Ukraine - довгостроковий депозитний рейтинг у місцевій валюті Ba2 і рейтинг фінансової стійкості D-.
- "ПриватБанк" - довгостроковий депозитний рейтинг у місцевій валюті Ва3, довгостроковий рейтинг старшого незабезпеченого боргу в іноземній валюті B1, довгостроковий рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті B1, рейтинг фінансової стійкості D- і національний довгостроковий депозитний рейтинг Aa1.ua.
- "Райффайзен Банк Аваль" - рейтинг фінансової стійкості D-.
- "Укрексімбанк" - довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг старшого незабезпеченого боргу в місцевій валюті Ва3, довгостроковий рейтинг старшого незабезпеченого боргу в іноземній валюті B1, довгостроковий рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті B1 і рейтинг фінансової стійкості D-.

Згідно з заявою Moody's, що, сьогодні були поміщені на перегляд для зниження рейтинги 14 фінансових інститутів, чия кредитна оцінки в даний час вище суверенного рейтингу їх країни. "Сьогоднішні анонси відображають те, що агентство moody's переглянуло оцінку взаємозв'язку між кредитоспроможністю держав і фінансових установ у всьому світі", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, в кінці минулого року moody's змінило прогноз 13 українських банків із "стабільного" на "негативний".