ua en ru

Moody's підтвердило рейтинги "Приватбанка"

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило рейтинг за національною шкалою ПАТ КБ "Приватбанк" на рівні Aa1.ua, довгострокові рейтинги депозитів в іноземній і національній валюті з глобальної шкалою і рейтинг фінансової стійкості на рівні: B3, Ba3 і D-. Прогноз по рейтингах - "Стабільний". Про це повідомляє прес-служба банку.
На думку аналітиків Moody's, істотна ринкова частка і важливість банку для національної банківської системи підвищує ймовірність його системної підтримки. А фінансові показники банку будуть сприяти зростанню рейтингових показників надалі. Зокрема, Moody's відзначає 46%-ве зростання прибутку банку в першому півріччі 2011 р. порівняно з аналогічним періодом 2010 р., а також зміцнення ринкових позицій "Приватбанку".
Згідно з повідомленням прес-служби, на сьогоднішній день частка банку на ринку фінансових послуг становить 13%, понад 22% на ринку депозитів фізосіб і 16% на ринку обслуговування корпоративних клієнтів.
Нагадаємо, раніше власником 25% акцій "Приватбанку" стала кіпрська компанія Triantal Investments Ltd. Найбільші акціонери банку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов скоротили свою пряму участь у капіталі з 45% до 33,7545% кожен.