ua en ru

Moody's і Fitch можуть до кінця року знизити кредитний рейтинг США, - аналітики BofA-Merrill Lynch

Міжнародні рейтингові агентства Мoody's і Fitch можуть до кінця року повторити крок S&P і позбавити США найвищого кредитного рейтингу ААА вже найближчим часом. Такі оцінки експертів Bank of America Merrill Lynch, опубліковані сьогодні в аналітичній записці банку. На думку експертів, зниження рейтингу може відбутися на тлі нездатності уряду впоратися з бюджетним дефіцитом і зростанням держборгу США.

"Рейтингові агентства раніше вже натякали, що, якщо конгрес не розробить довгостроковий план стимулювання економіки, країну чекає чергова втрата рейтингу", - нагадав один з аналітиків BofA-Merrill Lynch Ітен Харріс.

"У зв'язку з цим ми не виключаємо можливості як мінімум одного зниження суверенного рейтингу США де-небудь в листопаді-грудні", - сказав він, передає Reuters.

Нагадаємо, S&P в серпні ц.р. виступили з безпрецедентним рішенням зменшити довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США з АА до АА+ з "негативним" прогнозом на тлі побоювання щодо зростання бюджетного дефіциту і держборгу країни. Аналітики Fitch раніше заявляли, що якщо комітет по розробці плану боротьби з бюджетним дефіцитом не впорається зі своїм завданням, а показники економічного зростання США не виправдають очікування, в першу чергу буде знижений прогноз по рейтингу країни з "стабільного" на "негативний", а сам рейтинг залишиться на рівні ААА.