ua en ru

Монополія причалів морських портів порівнянна з монополією авіаперевезень, - Саакашвілі

Монополія причалів морських портів порівнянна з монополією авіаперевезень, - Саакашвілі Фото: в Одесі процвітає монополія причалів морських портів

Це ускладнює інвестиції, збільшує вартість продукції і створює проблеми для ефективної роботи

Монополія на використання причалів морських портів порівнянна з ситуацією у сфері пасажирських авіаперевезень. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами на території маслоекстракційного заводу порту Південний Одеської області заявив губернатор області Михайло Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблемою, яку я вже ставив перед центральними відомствами, є виділення причалу для цього заводу, щоб він сам експортував свою продукцію. Точно так само як є монополія на авіацію, є монополія на причали і порти. Порти ніби як державні, а насправді, одні й ті ж власники приватних причалів домовилися, у них картельна угода, і інших вони не пускають до моря", - підкреслив губернатор.

За його словами, це ускладнює інвестиції, збільшує вартість продукції і створює проблеми для ефективної роботи.

"Я сподіваюся, мені не доведеться робити такий же скандал, як з авіаслужбами і набіг на адміністрацію, тому що не хочу, щоб моє ім'я асоціювалося з наскоками на чиновників, однак хочу передати привіт главі портової адміністрації в Києві", - підкреслив Саакашвілі .

При цьому він зазначив, що в будівництво маслоекстракційного заводу на території порту Південний іноземний інвестор уже вклав більше 200 млн доларів і готовий інвестувати ще 60 млн доларів в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, в порту Південний Одеської області сьогодні відбувся урочистий запуск найпотужнішого маслоекстракційного заводу в Україні, у будівництво якого інвестують 600 млн дол. до 2021 р.