ua en ru

Моніторингова місія Європарламенту продовжить роботу в Україні, - Кваснєвський

Моніторингова місія Європарламенту продовжить роботу в Україні. Про це журналістам, залишаючи парламент, заявив член місії Олександр Кваснєвський, передає кореспондент РБК-Україна.

Моніторингова місія Європарламенту продовжить роботу в Україні. Про це журналістам, залишаючи парламент, заявив член місії Олександр Кваснєвський (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Переговори тривають. Місія продовжить роботу. Все йде складно", - зазначив Кваснєвський.

У свою чергу народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник зазначив, що пошуки компромісу з євроінтеграційним законами тривають.

"Рішення шукається. Хороша новина, вона і 28 листопада хороша. Тому ми шукаємо рішення, ми зацікавлені в євроінтеграції, ми розуміємо ціну цього питання, але йти таким шляхом, як сьогодні опозиція пропонує... ну вони нікчемні пропонують закони", - підкреслив парламентарій.

Нагадаємо, вже другий день проходять консультації української влади з місією Європарламенту. Вчора з Петом Коксом і Олександром Квасьнєвським зустрічався Президент Віктор Янукович і депутати, сьогодні - прем'єр-міністр Микола Азаров. Крім того, місіонери знову сьогодні відвідали парламент.

Найбільш дискусійним моментом у переговорах є ухвалення законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який повинен дозволити Юлії Тимошенко залишити Україну. Євромісіонери наполягають на ухваленні законопроекту Анжеліки Лабунської, що передбачає, по суті, звільнення. Партія регіонів, у свою чергу, хоче голосувати за проект Сергія Міщенка, який передбачає відстрочення в покаранні.