ua en ru

МОН запустить загальноукраїнську літню школу англійської мови

МОН запустить загальноукраїнську літню школу англійської мови Міністр освіти і науки Сергій Квіт

Міністерство освіти і науки України ініціює створення літньої волонтерської школи англійської мови для всіх школярів країни. Про це в ході брифінгу заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вирішили звернутися до волонтерів і почати великий волонтерський проект річної школи англійської мови... Оскільки українські школярі у червні переважно всі знаходяться в своїх школах, ми вирішили, що цей проект буде проходити протягом 2-3 тижнів у червні в абсолютно усіх українських школах... На сьогоднішній день, у нас 1 714 тис. шкіл, орієнтовна кількість дітей, які навчаються в цих школах і які візьмуть участь у цій літній школі - 27 тис. 472 дитини. Звичайно, непросто буде охопити всі школи, але ми будемо намагатися", - заявив Квіт.

За його словами, значна кількість шкіл вже погодився на проведення такої програми та вчителі цих шкіл виступлять педагогами-волонтерами.

Також міністр зазначив, що на сьогоднішній день вже є 440 студентів-волонтерів з 23 вузів, які погодилися брати участь у цій програмі. Участь у проекті візьмуть також іноземці, які за різними програмами будуть знаходитися в цей час в Україні.

"Ми працюємо з вчителями шкіл і університетів, з хорошими студентами, які вміють розмовляти англійською мовою, також з недавніми випускниками університетів... Коло наших волонтерів дуже широкий", - додав міністр.

Він також висловив надію на те, що якщо буде підтримка посольств, то за подібним програмам українським школярам будуть викладатися й інші іноземні мови.

Нагадаємо, МОН поки не планує вводити 12-річку в школах.