ua en ru

МОН погодилося продовжити імплементацію мовної статті закону про освіту

МОН погодилося продовжити імплементацію мовної статті закону про освіту Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Імплементацію мовної статті продовжать до 2023 року

Міністерство освіти і науки України повністю приймає рекомендації Венеціанської комісії щодо мовної статті закону "Про освіту" та погоджується з продовженням перехідного періоду для її імплементації до 2023 року. Про це на зустрічі з послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цуркану заявила глава МОН Лілія Гриневич, передає прес-служба відомства.

"Ми вдячні Венеціанській комісії за оперативну та професійну роботу і готові імплементувати ці рекомендації. Тут важливо розуміти, що ми це робимо не в зв'язку з реакцією окремих країн, наше перше завдання - дати кожній українській дитині, незалежно від її національності чи місця проживання, високий рівень володіння українською мовою. Для цього нам потрібно, щоб всі були готові до імплементації статті, а також щоб при цьому враховувалися особливості навчання для національних громад різних мовних груп", - пояснила Гриневич.

Вона додала, що в Україні підготують покрокову карту імплементації мовної статті. Окремо на зустрічі сторони обговорили питання доопрацювання Протоколу про співробітництво в галузі освіти між Україною і Румунією, який планують підписати в цьому році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Румунія напрацюють спільний документ за новим законом про освіту.