ua en ru

У МОН розповіли, скільки випускників з окупованого Донбасу приймуть участь у ЗНО

У МОН розповіли, скільки випускників з окупованого Донбасу приймуть участь у ЗНО Фото: ЗНО в Україні

Минулого року для участі в ЗНО зареєструвалися 1100 випускників з непідконтрольних територій

Для участі в цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) зареєструвалося 740 учнів з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу: 524 в Донецькій області та 216 - у Луганській. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає сайт Міністерства освіти і науки України.

Відзначають, що минулого року кількість вступників з окупованих територій Донбасу була дещо більшою - 1100 осіб.

Зменшення цифри пов’язано з тим, що цього року, на відміну від попереднього, частина випускників з окупованих та непідконтрольних територій вирішила вступати до вишів за спрощеною системою через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна".

"Різницю у понад 300 осіб ми маємо насамперед через те, що певна кількість випускників із зазначених територій обирає той механізм вступу до ВНЗ, який пропонується освітніми центрами", - сказав Карандій.

Також відзначають, що жителі тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь і території проведення АТО можуть вступати до українських вишів за спрощеною процедурою через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документу про освіту і не проходив ЗНО.

Нагадаємо, на ЗНО-2017 зареєструвалися понад 21 тисяч осіб. Реєстрація на ЗНО тривала до 17 березня.