ua en ru

МОН закликає персонал навчальних закладів використовувати виключно українську мову

МОН закликає персонал навчальних закладів використовувати виключно українську мову Фото: Міністерство освіти і науки

Заклади освіти мають підвищувати рівень володіння державною мовою своїх працівників

Міністерство освіти і науки України направило керівникам обласних департаментів/управлінь освіти та всіх навчальних закладів України листа з вимогою дотримуватися мовного законодавства України і використовувати у навчальних закладах державну мову. Про це повідомляє прес-служба МОН.

"У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес у цьому закладі", - зазначається у роз’ясненні Міністерства.

Відомство наголошує, що освітні заклади повинні забезпечити підвищення рівня володіння державною мовою своїх науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Крім того, освітнім навчальним закладам також рекомендується активно залучати дітей та молодь до різноманітних навчально-виховних і культурно-просвітницьких заходів, у рамках яких популяризувати українську мову в учнівському, студентському та педагогічному середовищах.

Нагадаємо, у Дніпрі силами волонтерів організовано безкоштовні курси української мови для дітей і дорослих, які приїхали в місто з зони АТО.