ua en ru

МОН оголосило догану ректору Сумського педуніверситету

МОН оголосило догану ректору Сумського педуніверситету Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Догану оголосили через невиконання умов трудового контракту

Міністерство освіти і науки (МОН) України оголосило догану ректору Сумського державного педуніверситету імені А. Макаренка Юрію Лянному. Про це повідомляє прес-служба МОН.

"МОН оголосило догану ректору Сумського державного педагогічного університету Юрію Лянному та планує з'ясувати, які ще порушення, можливо, були допущені у виші", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 21 травня 2018 року в МОН підписано догану ректору Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Юрію Лянному за невиконання умов трудового контракту. Зокрема, таке рішення прийнято на підставі рекомендацій експертно-кадрової комісії 17 травня 2018 року.

Також повідомляється, що на розгляді Комісії були винесені три питання:

1)результати позапланової перевірки університету, які були здійснені з 24 до 27 квітня 2018 Державною інспекцією навчальних закладів України (ДІНЗ);

2) участь у поході студентів спеціальності "Туризм" педуніверситету з 27 квітня до 7 травня 2018 року, і, можливо, влітку 2017 року на тимчасово окуповану територію України Автономної Республіки Крим;

3) можливі порушення антикорупційного законодавства ректором університету.

Як повідомляється, МОН також направило листа до Служби безпеки України із проханням з’ясувати обставини організації та здійснення поїздки студентів університету до окупованого Криму, під час якої життя студентів наражалося на небезпеку.

Крім того, МОН звернулося до Національної поліції (ГУНП в Сумській області) щодо перевірки факту спільної роботи близьких осіб в університеті.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство освіти України рекомендує посилити охорону та заходи безпеки у всіх навчальних закладах. Відповідний лист направлено 22 травня 2018 року у департаменти, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам навчальних закладів.