ua en ru

У МОН можуть змінити механізм зарахування дітей до школи

У МОН можуть змінити механізм зарахування дітей до школи Фото: початкова школа (УНІАН)

МОН опублікувало на сайті для публічного обговорення проект порядку зарахування, відрахування та переведення учнів у школи

Міністерство освіти і науки України опублікувало на сайті для публічного обговорення проект порядку зарахування, відрахування та переведення учнів у державні і комунальні навчальні заклади для здобуття повної загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті відомства.

"Проект документа описує механізми зарахування дітей до початкової (1-4 клас), базової (5-9 клас) і старшої (10-11 клас) школи. Зокрема, новий порядок зарахування до початкової школи грунтується на засадах її територіальної доступності. Тобто кожна школа повинна прийняти дитину, яка живе на території її обслуговування. Цей принцип закладений в законі "Про освіту", - йдеться в повідомленні.

У МОН повідомили, що таким чином гарантується першочергове право дитини з цієї території вчитися у державній або комунальній школі. При цьому зазначено, що за бажанням, батьки можуть віддати дитину в іншу школу на вільні місця. Зазначено, що закріплення за навчальними закладами території обслуговування належить до компетенції місцевих органів влади.

Нагадаємо, 23 лютого колегія Министерства освіти і науки України затвердила освітні програми для початкової школи, за якими будуть навчатися учні 1-2 класів.