ua en ru

МОМ: понад 100 нелегалів потонули у Середземному морі за останні дні

МОМ: понад 100 нелегалів потонули у Середземному морі за останні дні Фото: біженці в Середземному морі

Загиблі - мігранти, які намагалися дістатися з Лівії до Італії

Щонайменше 113 осіб стали жертвами чотирьох корабельних аварій, які трапилися в Середземному морі упродовж кількох останніх днів. Про це повідомили 3 травня в Міжнародній організації з міграції (МОМ), передає Reuters.

Зазначено, що загиблі - це нелегальні мігранти, які намагалися дістатися через Середземне море з Лівії до Італії.

"Починаючи з п'ятниці (29 квітня), нам відомо про чотири корабельні аварії і 113 загиблих у них осіб, які пливли з Лівії", - заявив речник організації Джоель Міллман.


Італійському торговельному судну вдалося врятувати 26 людей після однієї з цих корабельних аварій, решта 84 людини, які перебували на човні, вважаються зниклими безвісти. Внаслідок ще двох аварій потонули 29 осіб, які пливли з Лівії у напрямку Сицилії на гумових човнах. Обставини аварії ще одного човна з'ясовуються, повідомили в МОМ.

Загалом же, за даними Міжнародної організації з міграції, за перші чотири місяці 2016 року при спробах перетнути Середземне море загинули 1 357 біженців. Торік за цей же період жертвами корабельних аварій стали 1 733 особи. За даними організації, з початку 2016 року 28,5 тисяч мігрантів прибуло морем до Італії, водночас майже 155 тисяч досягли узбережжя Греції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європу з початку року по морю прибули майже 141 тисяча мігрантів.