ua en ru

У Молдові прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу проти Додона

У Молдові прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу проти Додона Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну на президента Молдови

У Молдові генеральна прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу на президента країни Ігоря Додона. Про це повідомляє місцеве видання Point.md.

"Генеральна прокуратура Республіки Молдова відповіла на заяву лідера партії "Дія і Солідарність" Майї Санду, в якому вона звинуватила президента в зраді батьківщині і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, прокурори не побачили в заявах і діях президента складу злочину. Відзначається, що офіційну відповідь прокуратури Санду розмістила на своїй сторінці в соцмережі.

"Це дуже погано, коли прокуратура визнає законним таку антинародну та антинаціональну поведінку Додона. Додаю відповідь прокуратури, яка вважає дії по зраді батьківщині тільки думкою", - заявила Санду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Санду оголосила про подачу заяви в прокуратуру у зв'язку з державною зрадою Ігоря Додона на посаді президента. Зокрема, партія звинувачує Додона в тому, що він поставив "під загрозу незалежність і суверенітет Молдови".