ua en ru

У Молдові планують обмежити трансляцію російських телеканалів

У Молдові планують обмежити трансляцію російських телеканалів Фото: Адріан Канду (twitter.com-newslinemd)

За словами голови парламенту, це необхідно для забезпечення інформаційної безпеки Молдови

У Молдові планують обмежити трансляцію російських телеканалів. Так, в парламенті зареєстрували проект закону про боротьбу з іноземною пропагандою, передає Рublika.md.

Відповідну ініціативу висунув лідер демократів Влад Плахотнюк. За його словами, закон необхідний для забезпечення інформаційної безпеки.

"Законопроект передбачає заборону на трансляцію інформаційних, політико-аналітичних і військових програм з країн, які не ратифікували європейську Конвенцію про транскордонне телебачення. Це стосується всіх російських телеканалів", - прокоментував голова парламенту Андріан Канду і додав, що "це абсолютно необхідно для забезпечення інформаційної безпеки Молдови ".

Плахотнюк також зазначив, що мова йде про інформаційну безпеку держави.

"Мова йде про інформаційну безпеку держави. Ця ініціатива не призведе до закриття телеканалів, що ретранслюються з Російської Федерації, як напевно будуть деякі спекулювати. Закликаю вас... не піддаватися на всілякі маніпуляції - ніхто не збирається закривати телеканали російською мовою", - сказав Плахотнюк.

Нагадаємо, раніше президент Молдови Ігор Додон пригрозив своєму уряду "народним протестом". За його словами, відповідальність за найгірші в історії відносини між Росією і Молдовою лежить на уряді і парламенті країни.

Таким чином Додон прокоментував висилку з країни п'яти російських дипломатів. У відповідь на висилку своїх дипломатів Росія вислала з країни п'ять молдавських дипломатів.