ua en ru

У Молдові призначили виконуючого обов'язки прем'єр-иіністра

У Молдові призначили виконуючого обов'язки прем'єр-иіністра Фото: у Молдові призначили виконуючого обов'язки прем'єр-иіністра

Брега закликав прискорити формування нового проєвропейського Кабінету міністрів

Виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Молдови призначений ліберал Георгій Брега. Відповідне рішення ухвалив Президент країни Микола Тімофті, повідомляє видання Publika.md.

Як повідомляється, Брега заявив, що у нього не може бути амбітних планів, і закликав прискорити формування нового проєвропейського Кабінету міністрів.

"Сподіваюся на політичну зрілість колег з ЛДПМ, сподіваюся, що вони повернуться до Альянсу. Іншого виходу немає. Якщо вони не повернуться, ми втратимо проевпропейскій Альянс", - сказав Брега.

"Я запросив всіх трьох віце-прем'єрів - пана Бріде, пана Брегу і пані Герман. Запевняють вас, що цю кандидатуру мені ніхто не нав'язував. Це мій особистий вибір", - сказав Президент.

Разом з тим, відставний глава кабміну Валерій Стрілець заявив, що як і раніше вважає рішення про винесення вотуму недовіри уряду необгрунтованим. Напередодні за відставку кабміну проголосували 65 депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Молдови відправили у відставку після арешту екс-прем'єра.