ua en ru

У Молдові 8 чоловік посадили за участь у боях на боці ОРДЛО

У Молдові 8 чоловік посадили за участь у боях на боці ОРДЛО Фото: Едуард Харунжен (procuratura.md)

Засуджених посадили на різні терміни

У Молдові засудили до тюремного ув'язнення вісім осіб за участь у боях на Донбасі на стороні проросійських бойовиків. Про це заявив генеральний прокурор Молдови Едуард Харунжен, передає Reuters.

Колишня радянська республіка політично і культурно розділена між прихильниками більш тісних зв'язків з Москвою і тими, хто хоче, щоб Молдова слідом за сусідньою Румунією вступила в Євросоюз і НАТО.

Виступаючи в парламенті, Харунжен сказав, що молдавани, які працюють в Росії, постійно ризикують бути втягнутими в конфлікт, в результаті якого з 2014 року загинуло більше 10 тисяч чоловік.

"Коли брати, батьки і чоловіки їдуть працювати в східні країни, там їх рекрутують у військові групи. Іноді вони там помирають, а іноді приїжджають додому, але їхні руки в крові", - підкреслив генпрокурор Молдови.

Засуджених посадили на різні терміни. За словами Харунжена, ще 25 молдаван перебувають в міжнародному розшуку за їхнім зв'язком з ситуацією на Донбасі.

Нагадаємо, з початку 2018 року на Донбасі до відповідальності притягнули 100 бойовиків. З них 86 підозрюваних затримані, ще 14 - оголошено в розшук та притягуються до відповідальності заочно.