ua en ru

Молдова відмовилася пропустити в Придністров'ї двох російських істориків

Молдова відмовилася пропустити в Придністров'ї двох російських істориків Фото: Молдова (flickr.com/andreas.antonson)

Вчені не змогли пояснити мету свого візиту в Молдову

В аеропорту Кишинева (Молдова) ввечері 2 листопада затримали віце-президент Російської асоціації істориків Першої світової війни Григорія Шкундина та виконавчого секретаря російсько-білоруської асоціації істориків "Союзна ініціатива пам'яті і згоди" Дмитра Суржику. Про це розповіла декан факультету суспільних наук Придністровського державного університету (ПГУ) Олена Бобкова, передає РБК.

"Четверо вчених з Росії повинні були взяти участь у конференції "Російська революція 1917 року в долях Придністров'я, Росії і світу: історія і сучасність", що відкрився 3 листопада в ПГУ ім. Т. Р. Шевченка. Двох з них затримали в аеропорту і, по всій видимості, депортували", - розповіла Бобкова.

Повідомляється, що в прес-службі Прикордонної поліції Молдови причиною депортації російських вчених назвали те, що вони не змогли пояснити мету свого візиту в країну.

Нагадаємо, влада Румунії не дозволили літаку авіакомпанії S7, на якому летіли віце-прем'єр Російської Федерації Дмитро Рогозін і російська делегація, пролетіти в Молдову.