ua en ru

Молдавський спікер: Молдові треба вистояти так, як це зробила Україна

Молдові треба вистояти так, як це зробила Україна.

Молдові треба вистояти так, як це зробила Україна. Про це заявив голова парламенту Молдови Ігор Корман під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком та Президентом Польщі Броніславом Коморовським під час їх візиту до Молдови, повідомила прес-служба Президента України.

Корман наголосив на рішучій підтримці Молдовою суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликав до мирного врегулювання ситуації в Україні.

Зі свого боку Порошенко зауважив, що, оскільки він добре знає, як розвивався конфлікт у Придністров'ї, він сьогодні робить все для того, щоб не допустити такого сценарію в Україні.

Президент України висловив впевненість в успішному проведенні парламентських виборів, що відбудуться 30 листопада у Молдові, в тому, що їх результати підтвердять європейський вибір молдовського народу. Він також нагадав, що в Україні на парламентських виборах 26 жовтня понад 80% українців підтримали проєвропейські політичні сили.

"Ваш результат на тих виборах - це не лише Ваша перемога, але й наша перемога, бо пріоритет України та Молдови спільний - це євроінтеграція", - наголосив Корман.

Він заявив про солідарність з Україною та наголосив, що "Молдові треба вистояти так, як це зробила Україна".

Нагадаємо, Порошенко і Коморовський сьогодні разом прибули в Молдову для підтримки євроінтеграції країни.