ua en ru

МОК перевірить ще раз допінг-проби учасників Ванкувера-2010

МОК перевірить ще раз допінг-проби учасників Ванкувера-2010 Фото: зимові Олімпійські ігри 2010 у Ванкувері (olympic.org)

Всього буде перевірено більше тисячі аналізів

Голова медичного департаменту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Річард Баджетт заявив, що процес повторної перевірки допінг проб учасників Олімпійських ігор-2010 у Ванкувері завершиться до кінця серпня цього року. Про це информирует агенстство The Associated Pres.

Все буде перевірено більше тисячі аналізів спортсменів. Проби 170 росіян піддаються ретельній перевірці.

Після доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена про допінгу в російському спорті, МОК вирішив провести додаткову перевірку допінг-проб, узятих у російських спортсменів у Ванкувері-2010.

Зазначимо, що на майбутніх Іграх-2018 в Пхенчхані вперше буде працювати незалежна організація з допінг-тестування (ITA), яка була створена в березні цього року.

Нагадаємо, міжнародний олімпійський комітет (МОК) за підсумками повторного тестування виявив позитивні допінг-проби у 110 спортсменів, у тому числі 63 володарів медалей Олімпійських ігор 2008 і 2012 років.