ua en ru

МОК не допустив до Олімпіади-2018 низку провідних атлетів Росії

МОК не допустив до Олімпіади-2018 низку провідних атлетів Росії Фото: низка провідних атлетів РФ не потрапила в список допущених до Олімпіади-2018 (wada-ama.org)

Зокрема, на Ігри не запрошені Шипулін і Устюгов

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не вніс до списку запрошених російських спортсменів на Олімпіаду-2018 в Пхенчхані низку провідних атлетів з кількох видів спорту. Про це повідомив віце-президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков, повідомляється на сайті організації.

Зокрема, функціонер назвав прізвища шорт-трекіста Віктора Анома, біатлоніста Антона Шипуліна і лижника Сергія Устюгова. Імена інших лідерів збірної Росії поки не уточнюються.

"Ми направляємо в МОК офіційний запит щодо конкретних причин відсутності лідерів збірних команд по ряду видів спорту. Відповідно до рішень виконкому, МОК має виняткове право запрошувати або не запрошувати тих чи інших спортсменів, однак при цьому причини відмови повинні бути роз'яснені самим атлетам", - сказав Поздняков.

Віктор Ан - натуралізований кореєць, є шестиразовим олімпійським чемпіоном. Антон Шипулін - лідер збірної Росії з біатлону. Сергій Устюгов є дворазовим чемпіоном світу минулого року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОК ухвалив рішення скоротити на 111 осіб кількість російських спортсменів, які зможуть взяти участь в зимових Олімпійських іграх 2018 року.

На початку грудня 2017 року виконком МОК через допінговий скандал виніс рішення, згідно з яким росіяни зможуть взяти участь в Олімпіаді 2018 року тільки під нейтральним прапором і при дотриманні декількох умов. Їх відбором займаються дві спеціальні комісії.

Остаточний склад російської делегації визначиться 28 січня.