ua en ru

Могерині заявила, що США не можуть в односторонньому порядку вийти з ядерної угоди

Могерині заявила, що США не можуть в односторонньому порядку вийти з ядерної угоди Фото: Федеріка Могерині

Федеріка Могерині заявила, що США не можуть вийти з ядерної угоди з Іраном

Представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерині заявила, що США не можуть в односторонньому порядку скасувати угоду з ядерної операції з Іраном. Про це Федеріка Могерини заявила за підсумками зустрічі "шістки" переговорників та Ірану, передає Reuters.

"Ми, міжнародне співтовариство, не можемо допустити розвалу працюючої угоди щодо ядерної програми", - підкреслила вона. Могерині також додала, що ЄС та інші країни "чітко вказали, що угода зберігається і буде збережена надалі".

Представник ЄС також зазначила, що вона поговорила з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном відразу після виступу президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп відмовився продовжувати сертифікацію ядерної угоди з Іраном.

Трамп оцінив Іран як "фанатичний режим". Він звинуватив Тегеран у фінансуванні тероризму і заявив, що "відріже" Ірану "всі шляхи до ядерної зброї". За словами глави держави, угода була занадто поблажливою, і Іран мав можливість перевищувати ліміти важкої води і залякувати міжнародних інспекторів.