ua en ru

Могеріні заявила, що у ЄС і Росії немає однакових позицій по Україні

Могеріні заявила, що у ЄС і Росії немає однакових позицій по Україні Фото: Фото: Федеріка Моґеріні (European External Action Service)

Моґеріні і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорили ситуацію в Україні

Верховний представник Європейського союзу з закордонних справ Федеріка Моґеріні заявила, що у Євросоюзу і Російської Федерації немає однакових позицій по Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, Моґеріні і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на переговорах у Брюсселі обговорили зокрема становище в Україні.

За словами Моґеріні, в рамках переговорів щодо України і Криму йшлося про те, що для ЄС "вкрай важливе повне виконання мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу".

"Очевидно, що ми не маємо однакових позицій із усіх питань, але… з нашого погляду важливо взаємодіяти, співпрацювати (з Росією, - ред.), де це тільки можливо, і сьогодні ми визначили ґрунт для співпраці", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Евросоюз може прийняти рішення про продовження секторальних санкцій проти Російської Федерації до кінця липня. Так, Моґеріні висловила переконання, що до кінця липня ЄС продовжить пакет санкцій щодо РФ, які стосуються окремих секторів економіки РФ. Вона також зазначила, що способом вирішення конфлікту на Донбасі є мінські домовленості, у виконанні яких, за її словами, просування немає.