ua en ru

Могеріні заявила про єдину позицію США та ЄС щодо санкцій проти РФ

Могеріні заявила про єдину позицію США та ЄС щодо санкцій проти РФ Фото: Федеріка Могеріні розповіла про санкції проти РФ

Санкції проти РФ будуть діяти до тих пір, поки мінські домовленості не будуть виконані в повному обсязі

Адміністрація президента США Дональда Трампа і європейські чиновники згодні з необхідністю зберегти санкції проти Росії до тих пір, поки мінські домовленості не будуть виконані в повному обсязі. Про це заявила в п'ятницю, 10 лютого, голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні, передає The Wall Street Journal.

Раніше вдень Могеріні провела зустріч з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та іншими високопоставленими чиновниками адміністрації президента США.

"Ми домовилися, що мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, і про те, що санкції пов'язані з повною реалізацією цих угод", - сказала вона.

Як пише видання, Держдепартамент США відмовився розкрити деталі зустрічі Могеріні і Тіллерсона. Проте раніше чиновники адміністрації президента говорили, що санкції проти Росії, введені через ситуацію в Україні, залишаться в силі, в той час як санкції, запроваджені через кібератаки, можуть бути переглянуті.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус переконаний, що Європейський Союз не зніме санкції проти Росії.